Lichtstraat in je stal: de voor- en nadelen op een rij

Ben je nog niet zeker of een lichtstraat in je stal een goede keuze is voor je bedrijf? In dit artikel lees je de belangrijke voor- en nadelen van lichtstraten. Zo kun je altijd een weloverwogen keuze maken.

Een professionele dakrenovatie zorgt ervoor dat je stal er niet alleen mooi uitziet van buiten, maar ook van binnen. Dat betekent: een nette afwerking, asbestvrije wanden, voldoende ventilatie en bovendien de juiste hoeveelheid daglicht. Een manier om je koeien-, kippen- of varkensstal mooi te verlichten is door een hoogwaardige lichtstraat te installeren.

Als je een dakrenovatie wilt laten uitvoeren voor je stallen, kun je het beste een professioneel dak renovatie bedrijf inschakelen. Zoek een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van lichtstraten in je stal.

Waarom kiezen voor een dakrenovatie met lichtstraten voor je stal?

Een grote lichtstraat brengt veel daglicht in je stal. Maar wat is het nut van dit daglicht, heb je het echt nodig en wat zijn de andere voordelen van dit type dakrenovatie? Hieronder vind je meer informatie over de voordelen van een lichtstraat in je stal.

Daglicht in je stal is goed voor de gezondheid van je dieren

Daglicht heeft een positieve invloed op de stemming. Daarom zijn we in de lente en zomer meestal vrolijker dan in de donkere maanden. Natuurlijk licht geeft ons energie en houdt ons langer gezond. Dat is veel beter dan kunstlicht, toch?

Behalve mensen hebben ook andere levende wezens baat bij daglicht. Ook de boerderijdieren zoals je varkens, koeien, kippen, geiten, schapen of andere dieren profiteren ervan. Met een grote lichtstraat van Hardeman Isolatie verlicht je eenvoudig je hele stal.

Een lichtstraat combineert daglicht en ventilatie in één systeem

Naast voldoende daglicht, wil je ook een goed ventilatiesysteem voor je stal. Een professionele aannemer kan in een lichtstraat beide functies integreren. Zo vang je gemakkelijk twee vliegen in één klap!

Ook voor een plat dak zijn lichtstraten geschikt

Heb je een plat dak? Ook dan kun je met lichtstraten natuurlijk licht binnenlaten. Een aannemingsbedrijf gespecialiseerd in dakwerken  kan ook voor de dakrenovatie van een stal met een plat dak een lichtstraat op maat maken. Hoe je dak er ook uitziet, de lichtstraat past bij je stal.

Met een lichtstraat in je schuur bespaar je op verlichting

Het vergroten van het aandeel natuurlijk licht ten opzichte van kunstmatig licht in je stal heeft niet alleen gezondheidsvoordelen. Minder lampen die aanstaan, betekent minder energiekosten. Zo verdien je de investering in je nieuwe lichtstraat snel terug.

Wanneer kies je voor een dakrenovatie zonder lichtstraat in je stal?

Een dakrenovatie zonder lichtstraat kan ook een optie zijn. Het plaatsen van een lichtstraat heeft namelijk in sommige gevallen ook nadelen. Houd rekening met de volgende punten voordat je kiest voor een lichtstraat.

Een lichtstraat is niet altijd geschikt voor je stalopslag

Bewaar je gewassen in je stal? In sommige gevallen kun je dat beter doen in een donkere omgeving. Het weglaten van een lichtstraat is dan een goed idee.

Regengeluiden klinken anders op glas

Het gebruik van glas heeft enig effect op de geluidsisolatie van je dak. Zo klinkt bijvoorbeeld regengeluid anders op glas dan op bijvoorbeeld hout. In de praktijk valt de overlast hierdoor echter erg mee: veel mensen vinden het geluid zelfs rustgevend.

Wil je toch een goede geluidsdemping in je dak? Laat dan je dakrenovatie en lichtstraat uitvoeren door professioneel isolatie bedrijf. Een professional die gespecialiseerd is in het isoleren van daken. Zij zullen ook jou verder professioneel kunnen adviseren over de mogelijkheden.

Scroll naar boven