Poolhouse inspiratie

 

Soorten poolhouses

Op het vlak van poolhouses zijn er veel mogelijkheden. Naast exclusieve poolhouses op maat zijn er ook prefab bouwpakketten. Sommige mensen nemen het heft zelf in handen en metsen een poolhouse met de hulp van een paar familieleden of vrienden. Tegenwoordig bestaan er zelfs zeecontainers die worden omgebouwd.

Bedankt dus op voorhand welk soort poolhouse je wil. Dat is afhankelijk van het budget, de gewenste uitstraling en de benodigde oppervlakte. Bij maatwerk is alles mogelijk, maar dit komt wel met een hoger prijskaartje. Een prefab pakket is veel goedkoper maar biedt minder ontwerpvrijheid. Er zijn dus verscheidene knopen om door te hakken.

Positie

Denk ook na over de plaats waar het poolhouse komt. Voorzie voldoende plaats voor een stukje terras tussen het gebouw en het zwembad. Soms is het ook nuttig om rekening te houden met de stand van de zon, zodat je een beetje schaduw creëert.

Indeling

Dit gebouw heeft in de eerste plaats een praktische functie. Het is een plek waar de technische installatie van het zwembad wordt geïnstalleerd, zoals de filters en warmtepomp. Daarnaast voorzien de meeste mensen een omkleedruimte, toilet en/of badkamer in hun poolhouse.

Maar daar stopt het niet. Je kan een kleine kitchenette installeren, zodat je niet telkens naar de keuken binnenshuis moet voor een drankje en een snack. Of wat dacht je van een zithoek om even te ontspannen nadat je een paar baantjes hebt getrokken? De poolhouse kan ook (deels) dienst doen als thuiskantoor. En met een sauna of jacuzzi maak je er een echte wellnessruimte van.

Vloerbekleding

Heel wat mensen vragen zich af welke vloer ze in hun poolhouse moeten leggen. Wij raden een onderhoudsvriendelijke vloerbekleding zoals keramische tegels aan. Parket is minder geschikt, omdat het vlekgevoelig is. Met natuursteen moet je ook oppassen. Hier is nog een tip: laat de grens tussen binnen en buiten vervagen door de tegels naast het zwembad te laten doorlopen in je poolhouse.

Inrichting

De inrichting is vrij te kiezen. Doorgaans wordt de stijl van de hoofdwoning doorgetrokken. Maar je kan ook voor een complete andere look gaan, zoals een Ibiza of Japandi interieur. Let er wel op dat je aan het onderhoudsgemak denkt. Koop bijvoorbeeld zeteltjes die geschikt zijn voor buiten, zodat het chloorwater geen vlekken achterlaat.

Net als in je woning zorgen accessoires voor de finishing touch. Zet een vaas met bloemen neer, hang een paar foto’s op en geeft je poolhouse een knusse uitstraling met een leuk tapijt, kleurrijke kussens en zachte plaids.

Verwarming

Wil je deze ruimte ook tijdens de wintermaanden gebruiken? Dan heb je natuurlijk verwarming nodig. Een gas- of houtkachel is super gezellig. Pelletkachels zijn tegenwoordig ook enorm populair. Maar waarschijnlijk is een warmtepomp de beste keuze, omdat die zowel kan koelen als verwarmen. Da’s het beste van twee werelden!

Scroll naar boven