Condensatie tussen dubbele beglazing

Condensatie tussen dubbele beglazing kan voorkomen bij slecht onderhoud. Bij dubbele beglazing kan condens op bijna alle ramen worden aangetroffen als de luchtvochtigheid hoog is en er temperatuurverschillen zijn tussen binnen en buiten. Als zich intern of extern condens vormt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Condensatie van buitenaf is te wijten aan de hoge thermische isolatie. Merkt u condensatie binnenshuis? Vaak wordt dit veroorzaakt door slechte ventilatie in huis.

Op ramen met dubbele beglazing is soms condens te zien, wat meestal wijst op een probleem met de ramen. Als u dit probleem niet oplost, zal er na verloop van tijd kalkaanslag op uw ramen verschijnen. De damp tussen de dubbele beglazing heeft ook invloed op het isolerend vermogen. Bovendien is de luchtvochtigheid van dubbele beglazing natuurlijk niet erg comfortabel. Door de ramen te repareren krijgt u goed functionerend dubbel glas terug waardoor de isolatiewaarde van uw woning toeneemt.

Oorzaken van condensatie bij dubbele beglazing

Condensatie kan niet worden gerepareerd bij dubbele of driedubbele beglazing. Beschadigd glas moet worden vervangen door een gecertificeerde glaszetter. De beste oplossing is om een ​​nieuw raam te plaatsen, met of zonder nieuwe kozijnen. Probeer dit te regelen voordat de winter begint, zodat u tijdens het winterseizoen geen onnodige stookkosten betaalt.

U moet een nieuw venstertype selecteren en alles zal worden aangepast om de juiste vensters te bestellen. Indien nodig kan er een ander type glas (triple) geplaatst worden. Als de reden het frame is, moet deze ook worden gerepareerd. Zodra het nieuwe raam is geplaatst, kunt u weer genieten van het uitzicht, wetende dat het glas weer tien jaar meegaat.

Vocht bij dubbel glas vermijden

Slecht onderhoud kan vocht bij dubbel glas veroorzaken. Frames krijgen veel te verduren, vooral de buitenframes. Ze worden voortdurend blootgesteld aan zonlicht, regen, vervuiling, zand en insecten. Als je een houten frame hebt, doe dit dan om de vijf jaar. Kunststof en aluminium kozijnen dienen jaarlijks in de was gezet te worden. Stalen kozijnen dienen één keer per jaar gereinigd te worden. Scharnieren en sluitingen moeten een of twee keer per jaar worden gesmeerd. Houd er rekening mee dat dubbele beglazing kan slijten. Na tien jaar wordt dit type glas meestal ‘gebruikt’. Overleg dan indien nodig met uw glaszetter.

Condensverzekering tussen dubbele beglazing

In het verleden verzekerden sommige verzekeringsmaatschappijen hun klanten tegen dit soort slijtage. Het kan dus geen kwaad om de verzekering te checken. Bent u verzekerd voor glasschade, zoals condens tussen de ruiten, dan kunt u de kosten uiteraard declareren bij uw verzekeraar. Wel onder één voorwaarde: de schade mag niet zijn ontstaan ​​door vertraging bij de onderhoudswerkzaamheden, anders blijft de uitkering onbetaald.

Reparatiekosten condenswater tussen het glas

Hoeveel betaalt u voor een professionele service? De prijs en alle extra’s worden berekend op basis van de volgende vragen. De kosten zijn mede afhankelijk van:

  • Welk glas gebruiken?
  • Hoe groot is het te plaatsen glas?
  • Hoeveel uur duurt het om het glas te plaatsen?
  • Welke extra kosten worden in rekening gebracht?

Woont of werkt u bijvoorbeeld op de derde verdieping en moet u een kraan gebruiken om nieuw glas te plaatsen. Als je ’s avonds of in het weekend belt om te werken, worden er extra kosten in rekening gebracht.

Scroll naar boven